Grillowane nadziewane podpłomyki
Bez mięsa.

Składniki dla 4 osób:
- 1 podpłomyk, - masło ziołowe do smarowania, - 2 czerwone cebule, - 1 żółta papryka, - 2 gałązka pietruszki, - 2 łyżki oliwek nadziewanych papryką, - 4 bułeczki z sezamem, - majonez do smarowania, - 1/2 główki sałaty lodowej, - 1 zielona papryka, - 1 pęczek rzodkiewki, - 4 kromki chleba pszennego, - musztarda do smarowania, - 1 mały ogórek sałatkowy, - 1 cykoria, - zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Podpłomyk podzielić na cztery części, rozkroić i posmarować masłem ziołowym. Cebule obrać i pokroić w cienkie krążki. Żółtą paprykę umyć i również pokroić w krążki. Pietruszkę umyć, oberwać listki. Oliwki pokroić w plasterki. Przygotowanymi składnikami wypełnić podpłomyk. Bułki posmarować majonezem. Sałatę umyć, potargać na pasma. Zieloną paprykę i rzodkiewkę umyć i pokroić w krążki. Położyć na bułeczkach. Kromki posmarować musztardą. Ogórka umyć, pokroić w cienkie plasterki. Cykorię umyć i pokroić w paseczki. Składniki nałożyć na 4 kromki i nakryć pozostałymi czterema. Posypać ziołami.