Reklama

Reklama

Grillowanie ze smakiem

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Kaszanka z warzywami

Składniki

  • 3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
  • Cukinia
  • Bakłażan
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje