Reklama

Grillowanie ze smakiem

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Kaszanka z warzywami

Składniki

  • 3 kaszanki (np. gryczane od JBB Bałdyga)
  • Cukinia
  • Bakłażan
  • Papryka czerwona
  • Cebula
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania

Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.


Dynia pieczona z serem brie

Składniki

  • Kiełbasa (np. z karkówką od JBB Bałdyga)
  • Ser brie
  • Połówka dyni piżmowej
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się zarumieni.

Reklama

Grillowana kiełbasa z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki

  • Kiełbasa (np. swojska od JBB Bałdyga)
  • 100 g sera feta
  • Czarne oliwki
  • Suszone pomidory
  • Świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania

Oliwki, fetę i suszone pomidory pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw pieprzem. Kiełbasę rozkrój wzdłuż i napełnij farszem. Całość upiecz na grillu.





INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy