Gruszki na migdałowym posłaniu

Gruszki na migdałowym posłaniu
Gruszki na migdałowym posłaniu123/RF PICSEL123RF/PICSEL
  • 25-30 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 dojrzałe twarde gruszki
  • 200 ml białego wina deserowego
  • 2 łyżki miodu
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 400 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu migdałowego (na 500 ml mleka)
  • 3 łyżki likieru migdałowego
  • 3-4 łyżki mielonych migdałów
  • 5 dag cukru
  • 1 jajko do posmarowania ciasta
  • cukier puder do oprószenia
Zmysłowe smaki: Pastel AztecaINTERIA.TVInteria.tv
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?