Grzanka z tatarem

Doskonała z zimnym piwem.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- kromka pieczywa tostowego,
- ząbek czosnku,
- 10 dag polędwicy wołowej,
- żółtko,
- cebulka,
- smalec,
- 2-4 grzybki marynowane,
- przyprawy (sól, pieprz, papryka) Przygotowanie:

Polędwicę zemleć, dodać żółtko, dokładnie wymieszać. Mięso przyprawić do smaku. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z tatarem. Czosnek obrać, drobno posiekać. Na rozgrzanym smalcu zasmażyć kromkę, po czym natrzeć ją czosnkiem. Mięso ułożyć na grzance, posypać posiekanymi grzybami. Grzanki podawać z zimnym piwem.
Czas przygotowania 15 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas