Reklama

Reklama

Grzanki z pastą harissa

Pasta harissa to ostra pasta z papryczek chili. Doskonale łączy się z czosnkiem, kolendrą oraz oliwą.

Składniki

  • Bagietka
  • Oliwa
  • Czosnek
  • Pasta harissa np. marki Sandra
  • Tarta mozzarella
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Oliwę zmieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną harissy (dodając jej do oliwy koniecznie próbuj mieszanki, aby uzyskać odpowiednią ostrość), dopraw solą i pierzem do smaku. Tak powstałą pastą posmaruj bagietki. Następnie posyp mozzarellą i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 10 minut - do momentu, aż pieczywo się zarumieni, a ser rozpuści.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje