Reklama

Grzybowa z kaszą pęczak

Miłośnicy grzybów będą zachwyceni. Zupa jest aromatyczna i sycąca - w sam raz na chłodne dni.

Czas przyrządzenia: 80 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki

  • garść suszonych grzybów
  • porcja rosołowa
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek pora
  • 2 ziemniaki
  • 2/3 szkl. pęczaku
  • 2 łyżki śmietany
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela ang.
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Grzyby namocz. Porcję rosołową zalej 1,5 l wody. Doprowadź do wrzenia, odszumuj.

2. Dodaj pokrojone marchewki, pietruszkę i pora. Wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem ok. 30 minut.

3. Wrzuć grzyby. Gotuj 10 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie (około 20 minut).

4. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: zupa grzybowa | zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy