Grzybowa z kaszą pęczak

Miłośnicy grzybów będą zachwyceni. Zupa jest aromatyczna i sycąca - w sam raz na chłodne dni.

Grzybowa z kaszą pęczak
Grzybowa z kaszą pęczak123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Grzyby namocz. Porcję rosołową zalej 1,5 l wody. Doprowadź do wrzenia, odszumuj.

2. Dodaj pokrojone marchewki, pietruszkę i pora. Wrzuć liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem ok. 30 minut.

3. Wrzuć grzyby. Gotuj 10 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i kaszę. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie (około 20 minut).

4. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw solą oraz pieprzem

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas