Gulasz warzywny z kaszą orkiszową

Gulasz warzywny z kaszą orkiszową
Gulasz warzywny z kaszą orkiszowąmateriały prasowe

Składniki

- podstawowe:

  • 250 g buraka obranego i pokrojonego w kostkę
  • 100 g selera obranego i pokrojonego w podobnej wielkości kostkę
  • 750 ml wrzątku
  • 2 liście laurowe
  • 1–2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • 100 g dobrze wypłukanej kaszy orkiszowej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1/2 łyżeczki nierafinowanej soli (himalajskiej)

- do podania:

  • sok z cytryny do smaku
  • 1–2 łyżki zimnotłoczonego oleju rzepakowego (ekologicznego) lub lnianego budwigowego
  • posiekany pęczek natki pietruszki
2-3 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Zdrowe serce"
Okładka książki "Zdrowe serce"materiały prasowe
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?