Reklama

Reklama

Gulasz warzywny z kiełbaskami i parówkami

Pyszna potrawa w chlebie

Czas przyrządzenia: 50 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 40 dag dobrej wieprzowej kiełbasy
  • 4 parówki
  • 2 cebule
  • cukinia
  • 4 duże ziemniaki
  • puszka krojonych pomidorów
  • olej
  • tymianek
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka czerwonej wędzonej papryki w proszku
  • pieprz ziołowy
  • sól

Składniki - dodatki

  • 4 małe okrągłe chlebki
  • 2 pomidory
  • świeży koperek
  • tymianek

Sposób przygotowania

1. Z kiełbasy i parówek zdejmij skórkę. Pokrój wędliny w plasterki, podsmaż na oleju. Obierz cebulę i pokrój w kostkę, usmaż ją na oleju. Do garnka wrzuć pokrojoną kiełbasę, parówki, cebulę, cukinię pokrojoną w kostkę. Zalej szklanką wody, dodaj przyprawy i łyżeczkę oleju, duś na małym ogniu około 30 minut, często mieszając, by się potrawa nie przypaliła. 

2. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę i ugotuj na parze. Posyp solą. Dodaj je do gulaszu, delikatnie zamieszaj. Z chlebków odetnij wierzch, wydrąż je. Do wnętrza wlewaj gorący gulasz, udekoruj świeżym tymiankiem i pokrojonym pomidorami. 

Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje