Reklama

Reklama

Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański to sycący i bardzo pożywny obiad. Zrobisz go szybko i z tanich składników, a masz gwarancję, że rodzina będzie zachwycona! Gulasz wegetariański to przede wszystkim świetny pomysł, jeśli masz w rodzinie wegetarian - wszyscy się najedzą!

Składniki

  • dynia - 200 gramów
  • woda - 300 mililitrów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • pieczarki - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ciecierzyca z puszki - 0.5 szklanki
  • oliwa z oliwek -2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • kostka bulionowa warzywna
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany

Gulasz wegetariański - sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę - wszystko razem smaż przez kilka minut.

Kostkę warzywną rozpuść w 300 ml zimnej wody oraz curry.

Wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gulasz wegetariański wedle uznania solą, pieprzem, dodaj czosnek granulowany. Gulasz wegetariański podawaj z pieczywem.

Jeśli wolisz bardziej tradycyjne przepisy, zrób gulasz węgierski

Szukasz więcej inspiracji? Oto przepis na gulasz węgierski z knedlikami

Spróbuj także ten przepis na doskonały gulasz wegetariański

* * *

Zobacz więcej:

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy