Reklama

Reklama

Gulasz wegetariański

Sycący i bardzo pożywny obiad.

Składniki

  • dynia - 200 gramów
  • woda - 300 mililitrów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • pieczarki - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ciecierzyca z puszki - 0.5 szklanki
  • oliwa z oliwek -2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • kostka bulionowa warzywna
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę - wszystko razem smaż przez kilka minut.

Reklama

Kostkę warzywną rozpuść w 300 ml zimnej wody oraz curry.

Wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw wedle uznania solą, pieprzem, dodaj czosnek granulowany. Podawaj z pieczywem. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje