Gulasz wegetariański
Gulasz wegetariański to sycący i bardzo pożywny obiad. Zrobisz go szybko i z tanich składników, a masz gwarancję, że rodzina będzie zachwycona! Gulasz wegetariański to przede wszystkim świetny pomysł, jeśli masz w rodzinie wegetarian - wszyscy się najedzą!
Gulasz wegetariański - sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę - wszystko razem smaż przez kilka minut.
Kostkę warzywną rozpuść w 300 ml zimnej wody oraz curry.
Wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gulasz wegetariański wedle uznania solą, pieprzem, dodaj czosnek granulowany. Gulasz wegetariański podawaj z pieczywem.
Jeśli wolisz bardziej tradycyjne przepisy, zrób gulasz węgierski
Szukasz więcej inspiracji? Oto przepis na gulasz węgierski z knedlikami
Spróbuj także ten przepis na doskonały gulasz wegetariański
* * *
Zobacz więcej: