Gulasz wegetariański
Gulasz wegetariański to sycący i bardzo pożywny obiad. Zrobisz go szybko i z tanich składników, a masz gwarancję, że rodzina będzie zachwycona! Gulasz wegetariański to przede wszystkim świetny pomysł, jeśli masz w rodzinie wegetarian - wszyscy się najedzą!

Składniki
- dynia - 200 gramów
- woda - 300 mililitrów
- papryka czerwona - 2 sztuki
- pieczarki - 8 sztuk
- cebula - 2 sztuki
- ciecierzyca z puszki - 0.5 szklanki
- oliwa z oliwek -2 łyżki
- natka pietruszki - 0.5 pęczka
- kostka bulionowa warzywna
- sól, pieprz
- czosnek granulowany
Gulasz wegetariański - sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę - wszystko razem smaż przez kilka minut.
Kostkę warzywną rozpuść w 300 ml zimnej wody oraz curry.
Wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gulasz wegetariański wedle uznania solą, pieprzem, dodaj czosnek granulowany. Gulasz wegetariański podawaj z pieczywem.
Jeśli wolisz bardziej tradycyjne przepisy, zrób gulasz węgierskiSzukasz więcej inspiracji? Oto przepis na gulasz węgierski z knedlikamiSpróbuj także ten przepis na doskonały gulasz wegetariański* * *Zobacz więcej: