Reklama

Reklama

Gulasz węgierski

Taki obiad syci na długo. Z dodatkiem ziół jest jeszcze bardziej aromatyczny!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 kg wołowiny
  • 3 cebule
  • 4 pomidory
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 5 ziemniaków
  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 2-3 listki laurowe

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Następnie zeszklij na rozgrzanej oliwie. Mięso dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodaj do cebuli i czosnku i krótko obsmaż ze wszystkich stron na dość dużym ogniu. Następnie zalej bulionem warzywnym, dodaj liście laurowe i kminek. Duś pod przykryciem przez około godzinę. 

2. Po tym czasie dodaj do gulaszu obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paski papryki. Gotuj jeszcze 10 minut. Na końcu wrzuć pokrojone pomidory bez skórki i duś jeszcze 20 minut.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje