Gulasz węgierski

Taki obiad syci na długo. Z dodatkiem ziół jest jeszcze bardziej aromatyczny!

Gulasz węgierski
Gulasz węgierski123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Następnie zeszklij na rozgrzanej oliwie. Mięso dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodaj do cebuli i czosnku i krótko obsmaż ze wszystkich stron na dość dużym ogniu. Następnie zalej bulionem warzywnym, dodaj liście laurowe i kminek. Duś pod przykryciem przez około godzinę. 

2. Po tym czasie dodaj do gulaszu obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paski papryki. Gotuj jeszcze 10 minut. Na końcu wrzuć pokrojone pomidory bez skórki i duś jeszcze 20 minut.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas