Gulasz wołowy z grzybami
Tradycyjny i sycący.

Składniki:
- 80 dag wołowiny
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- 2 papryczki chilli
- olej
- marynowane cebulki
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oregano
Przygotowanie:
1. Wołowinę umyj, pokrój w kostkę, smaż na oleju. Pieczarki, cebulę, chilli pokrój w plastry. W dużym garnku rozgrzej olej, wsyp paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Zamieszaj, smaż minutę, dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, smaż siedem minut.
2. Do garnka dodaj mięso i czosnek. Wlej wodę, by zakryła mięso, całość dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem około dwóch godzin. Udekoruj oregano i cebulkami.