Gulasz wołowy z papryką

Znakomity do podania w chłodny, jesienny dzień – bardzo rozgrzewa!

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

1. Mięso pokrój, oprósz mąką, zrumień na rozgrzanym tłuszczu w garnku lub brytfannie. Dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę, razem przesmaż, podlej wodą i duś pod przykryciem, aż mięso zmięknie.

2. Koncentrat przesmaż z papryką słodką i ostrą na odrobinie tłuszczu, dodaj do mięsa. Dodaj też pokrojoną, oczyszczoną z pestek surową paprykę. Dołóż przyprawy, posól i duś razem kilka minut. Jeśli trzeba, uzupełniaj wodę w trakcie duszenia. Podaj np. z pieczywem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas