Gulasz z grzybami

Sycący obiad dla całej rodziny.

Gulasz wieprzowy
Gulasz wieprzowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Świeże grzyby oczyścić, umyć i pokroić, zalać w garnku wodą, zagotować, odcedzić. Mięso pokroić w kostkę, na patelni roztopić masło, dodać mięso i smażyć na niedużym ogniu.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z grzybami do mięsa. Całość posypać dowolnymi przyprawami, całość podsmażyć. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kilka ziaren ziela i pieprzu oraz listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, sos zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas