Reklama

Reklama

Gulasz z grzybami

Sycący obiad dla całej rodziny.

Składniki

  • 1 kilogram łopatki wieprzowej
  • 0,5 kilograma grzybów
  • 2 cebule
  • Sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • listki laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • 1 łyżka tłuszczu np. masła klarowanego
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania

Świeże grzyby oczyścić, umyć i pokroić, zalać w garnku wodą, zagotować, odcedzić. Mięso pokroić w kostkę, na patelni roztopić masło, dodać mięso i smażyć na niedużym ogniu. 

Reklama

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać razem z grzybami do mięsa. Całość posypać dowolnymi przyprawami, całość podsmażyć. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kilka ziaren ziela i pieprzu oraz listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, sos zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje