Gulasz z indyka z soczewicą

Z soczewicą gulasz smakuje wyjątkowo.
Z soczewicą gulasz smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 150 g fileta z piersi indyka, szklanka soczewicy brązowej,
  • 1 marchewka,
  • 1 seler,
  • 1 cebula,
  • 1 biały kawałek pora,
  • 250 g pomidorów bez skórki lub domowy przecier pomidorowy (nie koncentrat),
  • łyżeczka domowej vegety lub ulubionych ziół,
  • 2 listki laurowe,
  • 3 owoce ziela angielskiego,
  • 2 łyżki oliwy,
  • czubryca zielona lub ulubione zioła do drobiu,
  • łyżka natki pietruszki,
  • 1-1,5 szklanki wody.

Sposób przygotowania:

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?