Reklama

Reklama

Gulasz z kiełbasą

Pyszne i sycące danie, idealne na jesień.

Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • 5-6 dużych ziemniaków
  • kiełbasa np. podwawelska, 1 laska
  • 2 cebule
  • 4 duże pomidory
  • kostka rosołowa
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania

Cebule pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i pokrojone pomidory. Dodać kostkę rosołową rozpuszczoną w małej ilości wody i odrobinę cukru. Dusić 10 min. Dodać pokrojoną kiełbasę i dusić jeszcze całość przez 15 min. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, ugotować, dodać do gulaszu, doprawić wedle uznania.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje