Gulasz z soczewicy i ze szpinaku

Gulasz z soczewicy
Gulasz z soczewicy123RF/PICSEL

Składniki

  • cebula, pokrojona
  • 2-3 ząbki czosnku, pokrojone
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • pietruszka, pokrojona w kostkę
  • 1/4 selera, pokrojonego w kostkę
  • 300 g dyni, pokrojonej w kostkę
  • 2 szklanki zielonej lub brązowej soczewicy
  • 300 g świeżego szpinaku lub mrożonego w liściach
  • puszka krojonych pomidorów
  • 1 i 1/2 l wywaru warzywnego lub wody
  • sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki chilli (opcjonalnie)
  • po łyżeczce mielonego kuminu, kolendry i wędzonej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa

Sposób przygotowania

Przepis na gulasz z ciecierzycąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?