Gulasze z młodą kapustą

Wiosenny bigosik w wersji wegetariańskiej
Wiosenny bigosik w wersji wegetariańskiej123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 niewielkie główki młodej kapusty
  • 3 łyżki oleju
  • 1/4 pęczka czosnku niedźwiedziego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 i 1/2 szkl. bulionu warzywnego
  • 1/4 szkl. wytrawnego białego wina
  • 1 listek laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 pomidory
  • sól
  • mielony czarny pieprz
  • 1/2 pęczka świeżego koperku

Wiosenny bigosik w wersji wegetariańskiej

Sposób przygotowania:

Wersja light

Wersja bogata w likopen

Fasolowy bigos z kalarepką

Fasolowy bigos z kalarepką
Fasolowy bigos z kalarepką123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 1 kalarepka
  • 1 mała pietruszka
  • 2 cebule
  • 3 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • mielone ziele angielskie
  • kilka gałązek koperku
6 porcji

Sposób przygotowania:

Wersja light

Wersja doprawiona kminkiem

Ziemniaczany bigos z kotlecikami

Ziemniaczany bigos z kotlecikami
Ziemniaczany bigos z kotlecikami123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 4 kotleciki schabowe (ew. cielęce) z kostką, 5-6 młodych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 2 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku, wędzona papryka w proszku
  • sól, pieprz
  • suszony tymianek
4 porcji

Sposób przygotowania:

Wersja light

Wersja bogata w żelazo i witaminę E

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?