Halibut z warzywami
Gdy twoje dziecko skończy 12. miesięcy, możesz podać mu halibuta z warzywami.

Składniki:
- 200 g fileta z halibuta
- 1/4 selera
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 1/2 pora
- sól
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pieprz
- suszone oregano, majeranek, tymianek
- 2 łyżeczki oleju
Przygotowanie:
Umyty filet posyp oregano i tymiankiem, a potem skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut. Warzywa umyj, obierz i ugotuj. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej na patelni tłuszcz i podduś drobno pokrojonego pora. Kiedy będzie miękki, dodaj pozostałe warzywa, pieprz, sól, majeranek oraz przecier pomidorowy. Całość wymieszaj. Ugotuj rybę na parze. Podawaj na ciepło pod kołderką z warzyw. Możesz też rozdrobnić mięso ryby i wymieszać je z jarzynami.