Reklama

Reklama

Herbaciana sangria

Sangria to tradycyjny, hiszpański napój na bazie czerwonego wina. Często, dla wzmocnienia smaku, dodawane są do niej także inne trunki. Poniżej przepis na lżejszą wersję tego popularnego napoju, urozmaiconego dodatkiem herbaty.

Składniki

  • Herbata np. Akbar Pure Ceylon
  • Litr półsłodkiego wina
  • Pomarańcza
  • Cytryna
  • Limonka
  • Mięta

Sposób przygotowania

Owoce dokładnie myjemy i sparzamy ich skórkę. Kroimy na grubsze plastry. Łyżkę herbaty parzymy w 0,5 litra wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy herbata będzie zimna łączymy ze schłodzonym winem i owocami. Zdobimy liśćmi mięty. 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje