Reklama

Reklama

Holenderskie ciasto maślane (szybkie)

Proste i szybkie.


Składniki:

  • 250 g mąki
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g brązowego cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Sól
  • Jajko
  • 200 g masła
  • 1 łyżka mleka
  • Tłuszcz i mąka do formy

Przygotowanie:

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, jajko i masło. Wyrobić za pomocą robota kuchennego (najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach).

Ciasto nałożyć do przygotowanej formy, skropić mlekiem i ponakłuwać widelcem. Piec w 175 st. C przez 35 minut.

Reklama


Smacznego

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy