Hot dog w zdrowszej wersji. Parówkę zastąpiła pożywna biała kiełbasa, a gotowe sosy - te własnoręcznie przygotowane. Dzięki temu otrzymujemy pyszną i całkiem wartościową przegryzkę z solidnym dodatkiem warzywnym.
Sos majonezowy
Sos chrzanowy
Bułki kroimy na pół (możemy je zostawić nieprzekrojone do końca - będzie wygodniej przy jedzeniu), ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka.
Składniki na sosy umieszczamy w dwóch osobnych miseczkach i starannie mieszamy.
Wnętrza bułek smarujemy niewielką ilością musztardy, dokładamy po plasterku sera. Kiełbasy nacinamy i podsmażamy do zrumienienia na oliwie, a po usmażeniu przy pomocy ręcznika papierowego pozbywamy się nadmiaru tłuszczu z kiełbas. Wkładamy kiełbasy do środka bułek.
Dokładamy kawałki cebuli i ogórków, zieleninę, keczup i polewamy całość sosami. Podajemy od razu.
Możemy też krótko podpiec bułki z kiełbaskami w piekarniku (bez warzyw i sosu, które dołożymy dopiero po wyjęciu bułek z pieca).