Hummus z jagnięciną

Hummus - przysmak, który cieszy się w Polsce coraz wiekszą popularnością!
Hummus - przysmak, który cieszy się w Polsce coraz wiekszą popularnością! materiały prasowe

Składniki:

  • 380 g hummusu (np. Hummus marki Jasmeen)
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki prażonych płatków migdałowych
  • 2 łyżki prażonych orzeszków piniowych
  • 250 g jagnięciny (z nogi) pokrojonej na drobne kawałki
  • ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu  
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • chleb pita (do podania)

Przygotowanie:

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?