Reklama

Reklama

Idealne placki ziemniaczane

Co jest sekretem udanych placków ziemniaczanych? Kartofle, które zawierają dużo skrobi, takie jak Aster lub Bryza.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 2 jaja,
  • mąka (3 łyżki),
  • mąka ziemniaczana (2 łyżki),
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Surowe ziemniaki i cebulę, obrać, zmiksować lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać mąkę ziemniaczaną i zwykłą, doprawić solą i pieprzem, dodać jajka. Całość dokładnie wymieszać.

Reklama

Smażyć placki na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z surówką, ketchupem lub naturalnym jogurtem.

Dowiedz się więcej na temat: placki ziemniaczane

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje