Reklama

Reklama

Idealne śniadanie - kasza jaglana z masłem orzechowym

Lubię różne śniadania, ale najczęściej (nie wiedzieć czemu) skłaniam się ku tym lekko słodkim... bo jakoś tak miło zacząć dzień od kawy z czymś słodkim

Bardzo tez często jem na śniadanie kasze jaglaną, bo jest zdrowa i po prostu bardzo ją lubię. Uwielbiam omlety, jednak zdarza się, że brakuje mi czasu i wtedy ugotowana kasza z owocami i jogurtem muszą mi wystarczyć. Poniżej wrzucam Wam dzisiaj ekspresowe i zdrowe śniadanko.

Kasza jaglana z Masłem Orzechowym i Owocami

Co potrzebujemy?

Reklama

15 - 20 dkg ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 łyżki masła orzechowego (ja użyłam grunchy - z kawałkami orzechów)
garść borówki amerykańskiej
garść truskawek
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżka syropu z agawy (może być też miód)

Jak robimy?

Krok 1: Ciepłą kaszę jaglaną (może być od razu po ugotowaniu lub jeśli przechowujemy w lodówce, możemy ją zalać na ok.2-3 minuty wrzątkiem, a potem odcedzić) mieszamy z masłem orzechowym.

Krok 2: Wysypujemy umyte owoce na kaszę.

Krok 3: Na owoce kładziemy jogurt i całość polewamy syropem z agawy!

I gotowe!


Dowiedz się więcej na temat: kasza jaglana

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje