Reklama

Reklama

Imprezowe szaleństwo w kuchni

Jak impreza, to wyłącznie szalona! Niezależnie od tego, czy organizujecie kameralne spotkanie z rodziną i przyjaciółmi czy huczną zabawę do białego rana, na żadnym z nich nie może zabraknąć pysznych przekąsek.

Pizza na spodzie z kalafiora

Składniki

  • Boczek (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Czarne oliwki
  • Suszone pomidory

Składniki - sos do pizzy

  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz, suszone oregano
  • Ziarna słonecznika
  • Parmezan
  • Świeża bazylia

Składniki - spód

  • 600 g kalafiora
  • Jajko
  • 200 g startego żółtego sera
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kalafiora podziel na różyczki, rozdrobnij w malakserze. Rozdrobnionego kalafiora gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, często mieszając. Odcedź i odstaw do wystudzenia, a następnie odciśnij w ściereczce z nadmiaru wody. Dodaj jajko oraz żółty ser. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj okrąg na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 20 minut. Składniki na sos wymieszaj. Posmaruj upieczony spód. Na wierzchu ułóż pozostałe składniki, a na koniec posyp parmezanem. Piecz jeszcze przez 15 minut.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje