Imprezowe szaleństwo w kuchni

Pizza z oliwkami
Pizza z oliwkamimateriały prasowe

Pizza na spodzie z kalafiora

Składniki

  • Boczek (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Czarne oliwki
  • Suszone pomidory

- sos do pizzy

  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz, suszone oregano
  • Ziarna słonecznika
  • Parmezan
  • Świeża bazylia

- spód

  • 600 g kalafiora
  • Jajko
  • 200 g startego żółtego sera
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jak zrobić pyszną, chrupiącą pizzę?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Babeczki z boczkiem
Babeczki z boczkiemmateriały prasowe

Minitarty z boczkiem i cebulą

Składniki

  • 200 g boczku (np. z beczki JBB Bałdyga)
  • Ciasto francuskie
  • 400 g cebuli
  • 2 jajka
  • 250 ml śmietany
  • Świeży rozmaryn
  • 100 g startego żółtego sera
  • Sól, pieprz
  • Rozmącone jajko do posmarowania ciasta francuskiego

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Tarta z kurkami Zmysłowe smakiInteria.tv
Różyczki z ciasta francuskiego
Różyczki z ciasta francuskiegomateriały prasowe

Różyczki z ciasta francuskiego

Składniki

  • Szynka (np. z beczki od JBB Bałdyga)
  • Ciasto francuskie
  • Jajko

Sposób przygotowania

Rożki francuskie z serem - świetne przekąski!Interia KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?