Reklama

Reklama

Indyk faszerowany

Dobrymi dodatkami do tak przygotowanego mięsa będą: makaron ugotowany al dente i żurawina lub borówka do mięs. Polecamy przepis na indyka faszerowanego. Smakuje doskonale.

Składniki na 4 porcje:


  • 4 cienkie kotlety z indyka
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypioru
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Reklama


1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, miąższ owoców rozdrobnić. Cebulę, selera naciowego i szczypior posiekać. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko połączyć. Farsz położyć na przygotowanych płatach mięsa i zwinąć roladki, spinając wykałaczkami lub związując sznurkiem.

2. Oprószyć mięso z zewnątrz solą, pieprzem i papryką. Owinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Zdjąć folię, natrzeć mięso z wierzchu olejem, zwiększyć temperaturę do maksymalnej i piec jeszcze 10-15 minut, aż mięso ładnie się zrumieni.

Dowiedz się więcej na temat: indyk

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje