Reklama

Indyk z kokosem

Nawet najlepsza panierka będzie się odklejać, jeśli zbyt wcześnie obtoczysz w niej kotlety. Pamiętaj więc, by robić to tuż przed smażeniem. Smacznego!

Składniki

  • 1 kg filetu z indyka
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mąki
  • szklanka wiórków kokosowych
  • po 1-2 łyżki
  • białych i czarnych ziaren sezamu
  • sól
  • pieprz
  • granulowany czosnek
  • olej do smażenia

Mięso opłucz, osusz, pokrój na mniejsze kotleciki. Oprósz je solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Odstaw na 30 minut. Jajka rozkłóć w miseczce. W osobnych naczyniach umieść mąkę oraz wiórki wymieszane z sezamem. Rozgrzej dobrze kilka łyżek oleju. Mięso obtaczaj w mącę, zanurzaj w jajku i panieruj w wiórkach. Smaż na złoty kolor. 

Świat kobiety
Dowiedz się więcej na temat: indyk

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama