Indyk z kokosem
Nawet najlepsza panierka będzie się odklejać, jeśli zbyt wcześnie obtoczysz w niej kotlety. Pamiętaj więc, by robić to tuż przed smażeniem. Smacznego!

Składniki
- 1 kg filetu z indyka
- 2 jajka
- kilka łyżek mąki
- szklanka wiórków kokosowych
- po 1-2 łyżki
- białych i czarnych ziaren sezamu
- sól
- pieprz
- granulowany czosnek
- olej do smażenia
Mięso opłucz, osusz, pokrój na mniejsze kotleciki. Oprósz je solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Odstaw na 30 minut. Jajka rozkłóć w miseczce. W osobnych naczyniach umieść mąkę oraz wiórki wymieszane z sezamem. Rozgrzej dobrze kilka łyżek oleju. Mięso obtaczaj w mącę, zanurzaj w jajku i panieruj w wiórkach. Smaż na złoty kolor.