Indyk z warzywami
Delikatne mięso na obiad
Nadziewany indyk123RF/PICSEL
Sposób przygotowania
1. Umyte mięso rozkrój wzdłuż, rozłóż i zbij tłuczkiem. W miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami oraz papryką i natrzyj mięso. Pozostaw je na noc w lodówce. Marchewki obierz i ugotuj w całości do miękkości, najlepiej na parze.
2. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmaż posiekaną cebulę i pora. Dopraw solą, śmietaną i startą gałką muszkatołową. Przełóż na oczyszczone z marynaty mięso. Połóż marchewki i ciasno zwiń przy pomocy sznurka. Włóż do rękawa, dodaj masło i piecz godzinę w temp. 180 st. C. Podawaj w całości.
Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria Kulinaria