Indyk z warzywami

Delikatne mięso na obiad

Nadziewany indyk
Nadziewany indyk123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Umyte mięso rozkrój wzdłuż, rozłóż i zbij tłuczkiem. W miseczce wymieszaj olej z solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami oraz papryką i natrzyj mięso. Pozostaw je na noc w lodówce. Marchewki obierz i ugotuj w całości do miękkości, najlepiej na parze. 

2. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmaż posiekaną cebulę i pora. Dopraw solą, śmietaną i startą gałką muszkatołową. Przełóż na oczyszczone z marynaty mięso. Połóż marchewki i ciasno zwiń przy pomocy sznurka. Włóż do rękawa, dodaj masło i piecz godzinę w temp. 180 st. C. Podawaj w całości.

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas