Jagodowe serduszka
Wakacyjne ciasteczka.

Składniki na 30 sztuk:
- 250 g pszennej mąki, - 8 łyżek cukru pudru, - szczypta soli, - torebka cukru waniliowego, - jedno jajko, - 150 g miękkiego masła, Nadzienie i dekoracja: - 100 g pomarańczowej marmolady, - 100 g polewy z białej czekolady, - 20 dag jagód.
Przyrządzanie:
Z mąki, cukru, soli, cukru waniliowego, jajka i masła zagnieść ciasto. Odstawić po przykryciem na ok. 60 minut. Wyrobić i cienko rozwałkować. Wykroić 30 serduszek, ułożyć na blasze, piec 10 minut w temp. 200 st. C. Jeszcze ciepłe sklejać po dwa marmoladą. Gdy wystygną, smarować polewą i układać na nich jagody. Porcja - 120 kcal Czas przygotowania: 80 minut