Reklama

Reklama

Jaja faszerowane

Wiosenna przekąska.

Składniki:

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 150 g łososia wędzonego w płatach
  • 4-5 łyżek majonezu np. Kielecki (uhonorowany godłem "Doceń polskie" i tytułem TOP PRODUKT) 
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Wędzonego łososia kroimy na małe kawałki. Jajka obieramy ze skorupki i przecinamy wzdłuż na połówki. Następnie delikatnie wyjmujemy z nich żółtka, które ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy do niej posiekany szczypiorek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Reklama

2. Tak przygotowaną pastę nakładamy do białek. Całość dekorujemy majonezem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje