Lekka, zdrowa i gotowa w 30 minut. Szparagowa zupa, która jest prawdziwym hitem

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Zupa szparagowa to idealna propozycja na wiosenny obiad
Zupa szparagowa to idealna propozycja na wiosenny obiadCanvaINTERIA.PL

Szparagi to cenne źródło witamin

Zobacz również:

Zupa szparagowo-ziemniaczana z serem feta i koperkiem

Składniki

  • 3/4 pęczka świeżych zielonych szparagów
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • kilka łyżek posiekanego koperku
  • 200 g śmietany 18% lub 30%
  • ser feta
30 min
3-4
Kremowa zupa ze świeżych szparagów z dodatkiem oliwy i pietruszki, podana w ozdobnym talerzu. Obok leżą kromki chrupiącego chleba oraz świeże szparagi na drewnianym stole.
Zupa szparagowa Canva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Tarta z kremem różanymPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?