Jaja wypiekane w formie
Pyszności z jajek.

Składniki:
- 5 ugotowanych jajek,- 3 jajka surowe,- 1 kajzerka,- 5 dag masła,- 1/2 szklanki śmietanki kremówki,- łyżeczka soli,- szczypta pieprzu,- po łyżce posiekanej natki i koperku
Przygotowanie:
Bułkę namocz odciśnij, jajka ugotowane obierz pokrój w plastry. Masło utrzyj na puch dodając surowe żółtka i bułkę. Następnie wymieszaj z pianą z białek, solą i pieprzem do smaku, dodaj koperek i natkę. Na koniec ostrożnie połącz z plastrami jajek i ubitą na sztywno śmietaną. Masę włóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Wstaw do piekarnika 180 st. C na około 30 minut. Następnie wyłóż na półmisek, udekoruj. Podaj z sosem musztardowym.