Reklama

Reklama

Jaja wypiekane w formie

Pyszności z jajek.


Reklama


Składniki:

- 5 ugotowanych jajek,
- 3 jajka surowe,
- 1 kajzerka,
- 5 dag masła,
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki,
- łyżeczka soli,
- szczypta pieprzu,
- po łyżce posiekanej natki i koperku

Przygotowanie:

Bułkę namocz odciśnij, jajka ugotowane obierz pokrój w plastry. Masło utrzyj na puch dodając surowe żółtka i bułkę. Następnie wymieszaj z pianą z białek, solą i pieprzem do smaku, dodaj koperek i natkę. Na koniec ostrożnie połącz z plastrami jajek i ubitą na sztywno śmietaną. Masę włóż do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Wstaw do piekarnika 180 st. C na około 30 minut. Następnie wyłóż na półmisek, udekoruj. Podaj z sosem musztardowym.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje