Jajecznica po szwajcarsku

Pyszne śniadanie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki na 1 porcję:

  • zielona cebulka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mleka
  • 2 kromki ciemnego pieczywa
  • 2 łyżeczki masła
  • 4 plastry wędliny
  • rzodkiewki do dekoracji

Przygotowanie:

Cebulkę pokroić. Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz, mleko i zieloną cebulkę. Wlać do  żaroodpornego naczynia, wstawić do gorącej kąpieli i trzymać na średnim ogniu pod przykryciem przez 12-15 minut. Kromki posmarować masłem, nałożyć wędlinę. Podawać udekorowane rzodkiewkami.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas