Reklama

Reklama

Jajecznica z pomidorkami

Lekkostrawna, ale sycąca.

Składniki:

●ok. 10 pomidorków koktajlowych

Reklama

●pęczek cienkiego szczypiorku

●4-5 jajek

●czarny pieprz mielony

●sól do smaku

●masło zwykłe lub klarowane do smażenia

Przygotowanie:

1. Szczypiorek umyj, strząśnij nadmiar wody. Drobno pokrój.

2. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie pokrój je na połówki lub ósemki.

3. Na patelni rozgrzej masło i wbij jajka, poczekaj, aż białko lekko się zetnie, po czym wymieszaj.

4. Do lekko ściętej jajecznicy dodaj pokrojone pomidorki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i smaż, aż jajecznica będzie miała odpowiednią konsystencję. Na koniec dorzuć szczypiorek. Jajecznicę podaj np. z pełnoziarnistymi grzankami lub innym pieczywem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje