Jajecznica z pomidorkami
Lekkostrawna, ale sycąca.

Składniki:
●ok. 10 pomidorków koktajlowych
●pęczek cienkiego szczypiorku
●4-5 jajek
●czarny pieprz mielony
●sól do smaku
●masło zwykłe lub klarowane do smażenia
Przygotowanie:
1. Szczypiorek umyj, strząśnij nadmiar wody. Drobno pokrój.
2. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie pokrój je na połówki lub ósemki.
3. Na patelni rozgrzej masło i wbij jajka, poczekaj, aż białko lekko się zetnie, po czym wymieszaj.
4. Do lekko ściętej jajecznicy dodaj pokrojone pomidorki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i smaż, aż jajecznica będzie miała odpowiednią konsystencję. Na koniec dorzuć szczypiorek. Jajecznicę podaj np. z pełnoziarnistymi grzankami lub innym pieczywem.