Jajka po florencku

Aktualizacja

Jajka po florencku to doskonały sposób na podanie jajek w nietypowej formie! Znakomicie sprawdzają się jako element wykwintnych kanapek, których smak zachwyci wszystkich! Jeśli szukasz odmiany dla klasycznych sposobów, spróbuj ugotować je bez skorupki w wodzie z octem, a następnie podać na kanapce. Jajka po florencku bardzo cię zaskoczą!

Płynne żółtko i aksamitny sos to idealne połączenie
Płynne żółtko i aksamitny sos to idealne połączenie123RF/PICSEL

Składniki

na jajka

  • 2 jajka
  • łyżeczka masła
  • 100 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka octu winnego
  • sól i pieprz

na sos

  • 2 żółtka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • łyżka soku z cytryny

Jajka po florencku - przygotowanie

Zobacz, co z nimi zrobić. Dokładną instrukcję znajdziesz w naszym filmie:

Przepis na jajka po florenckuInteria Kulinaria

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

INTERIA.PL