Reklama

Reklama

Jajka po florencku

Doskonały sposób na podanie jajek w nietypowej formie! Znakomicie sprawdzają się jako element wykwintnych kanapek, których smak zachwyci wszystkich! Jeśli szukacie odmiany dla klasycznych sposobów, spróbujcie ugotować je bez skorupki w wodzie z octem, a następnie podać na kanapce. Będziecie zaskoczeni tym smakiem!

Składniki na jajka

  • 2 jajka
  • łyżeczka masła
  • 100 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka octu winnego
  • sól i pieprz

Składniki na sos

  • 2 żółtka
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • łyżka soku z cytryny

Zobacz, co z nimi zrobić. Dokładną instrukcję znajdziesz w naszym filmie:

Dowiedz się więcej na temat: jajka w koszulce | dania z jajek | sosy do jajek przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje