Tosty francuskie
Tosty francuskie to pyszne kromki maczane w jajku i mleku, smażone na złoto. Świetne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Tosty francuskie dzięki swojej prostocie są doskonałym wyborem, gdy chcemy przyrządzić coś na szybko.
Składniki
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 4 plastry sera cheddar
- 4 plastry szynki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- masło do smażenia
Tosty francuskie - przygotowanie
1. Jajko roztrzepać i wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzać masło, maczać chleb w jajku roztrzepanym z mlekiem i układać na patelni, smażyć na złoto, odwrócić, położyć na wierzchu plasterek szynki, a następnie plasterek sera, smażyć aż ser się rozpuścić. Podawać na ciepło.
Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:
Zobacz również: