Reklama

Reklama

Tosty francuskie

Tosty francuskie to pyszne kromki maczane w jajku i mleku, smażone na złoto. Świetne na śniadanie, podwieczorek i kolację. Tosty francuskie dzięki swojej prostocie są doskonałym wyborem, gdy chcemy przyrządzić coś na szybko.

Składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 4 plastry sera cheddar
  • 4 plastry szynki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło do smażenia

Tosty francuskie - przygotowanie

1. Jajko roztrzepać i wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzać masło, maczać chleb w jajku roztrzepanym z mlekiem i układać na patelni, smażyć na złoto, odwrócić, położyć na wierzchu plasterek szynki, a następnie plasterek sera, smażyć aż ser się rozpuścić. Podawać na ciepło. 

Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:

Jajka na miękko

Klasyczny omlet

Reklama

Zapiekane kanapki z mozarellą

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: tosty z serem | francuskie tosty | śniadanie | Kolacja | proste dania

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje