Jajka z lekką pastą
Elegancka przekąska w skorupkach.
Składniki:
●8 dużych jajek
●mała cebulka
●olej do smażenia
●majonez
●pęczek koperku
●opcjonalnie - 4 łyżeczki czerwonego kawioru
●pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Odetnij górę skorupki i wydrąż środki. Włóż do miski.
2. Cebulkę obierz, drobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj do wydrążonych białek i żółtek. Ugnieć widelcem.
3. Umyj i posiekaj koperek (kilka małych gałązek zostaw do dekoracji). Dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem.
4. Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę nałóż do skorupek. Każdą porcję ozdób koperkiem i połową łyżeczki kawioru.