Jajka zapiekane

Oto przepis na pyszne zapiekane jajka. Porcji będzie aż 12.

Smakują doskonale
Smakują doskonale 123RF/PICSEL

1. Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać boczek, wysmażyć go na rumiano. Wrzucić groszek, smażyć 2 minuty. Oprószyć pieprzem i solą. Zdjąć z patelni. Rozgrzać resztę oleju. Wrzucić posiekany czosnek i krewetki, smażyć 2 minuty. Posypać ziołami, solą i pieprzem, wymieszać.

2. Jajka wbić do żaroodpornych szklaneczek. Do połowy szklanek nałożyć groszek z boczkiem, a do reszty krewetki. Szklanki ustawić na blasze. Blachę wstawić do większego naczynia napełnionego do 1/3 wysokości wodą. Blachę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec w kąpieli wodnej 8-10 minut.

3. Do szklaneczek z boczkiem i groszkiem nałożyć porcje śmietany i pokrojone w cząstki pomidory. Do pozostałych - kawior. 

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas