Jak przygotować siemię lniane do picia?

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
52
Udostępnij
Dlaczego warto regularnie spożywać siemię lniane?
Dlaczego warto regularnie spożywać siemię lniane?123RF/PICSEL

Siemię lniane: Co trzeba wiedzieć?

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Siemię lniane – leczy i upiększa
Watermark Video
Siemię lniane – leczy i upiększaTVPInteria.tv

Dlaczego warto spożywać siemię lniane?

Jak przyrządzić siemię lniane?

  • Odwar z nasion lnu: Sprawdza się zwłaszcza w przypadku podrażnień żołądka. Wystarczy, że jedną łyżkę siemienia zalejesz szklanką wody i będziesz gotować na minimalnym ogniu przez kwadrans. Pamiętaj o pokrywce! Gdy mikstura wystygnie, przecedź i wypijaj pół szklanki dwa razy  dziennie.
  • Jak parzyć siemię lniane bez gotowania? Dwie łyżki stołowe nasion zalej 200 mililitrami ciepłej wody. Odstaw do napęcznienia na godzinę. Wypij po odcedzeniu.

O tym pamiętaj, czyli jak bezpiecznie spożywać siemię lniane?

Zobacz również:

    • zaparcia,
    • nudności,
    • silne bóle brzucha,
    • wzdęcia.
    Przejdź na