Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Ragout z wątróbki cielęcej

  • 2 zielone cebulki
  • 100 g pieczarek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g wątroby cielęcej
  • 20 g masła
  • 25 g marynowanych cebulek
  • sól, pieprz
  • 50 ml bulionu
  • 50 g śmietany
 
 123RF/PICSEL

Wątróbka z jabłkami

  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 125 g wątroby z indyka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, gruby pieprz
  • szałwia
  • 75 g jogurtu naturalnego
 
 123RF/PICSEL

Wątróbka z soczewicą

  • 4 szalotki
  • 1 łyżka masła
  • 120 g czerwonej soczewicy
  • 0,5 l bulionu
  • główka sałaty rzymskiej
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • sól, pieprz
  • 150 g wątróbki drobiowej
  • 1 łyżka oleju
  • listki bazylii
 
 123RF/PICSEL

Wątróbka nadziewana

  • 4 grube plastry wątroby wołowej
  • po 2 czerwone i zielone papryki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • szczypta tymianku
  • mąka
  • 4 łyżki masła
  • 4 cebule
 
 123RF/PICSEL

Mini szaszłyki z wątroby z owocami

  • 4 kawałki (po ok 75 g) wątroby z indyka
  • 8 plastrów bekonu
  • 3 łyżki oleju
  • sól, biały pieprz
  • 1 mała papryka
  • 4 krążki ananasa
  • 4 łyżki sosu meksykańskiego
  • 6 jabłek rajskich (z puszki)
 
 123RF/PICSEL

Nadziewane roladki z wątroby z ryżem

  • 4 plastry wątroby wołowej (po ok. 175 g),
  •  4 plastry wędzonego boczku,
  • pieprz, sól,
  • 20 g masła,
  • 4 średniej wielkości cebule,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 1 szklanki bulionu warzywnego,
  • odrobina soku cytrynowego,
  • 125 g pomidorowego creme fraiche
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?