Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

Zupa z kurczaka
Zupa z kurczakamateriały prasowe

Zupa z kurczaka i soczewicy

Składniki

  • 200 g zielonej soczewicy
  • 250 g wywaru z kurczaka
  • 1 litr wody
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 selery
  • 2 marchewki
  • liść laurowy
  • pietruszka do smaku

Sposób przygotowania

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Dip z buraków
Dip z buraków123RF/PICSEL

Dip z pieczonych buraków

Składniki

  • 4 duże buraki
  • szczypta zmielonego kminku
  • 300 g ciecierzycy
  • 30 ml soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 ml tahini
  • 80 g orzechów włoskich
  • 100 g sera feta
  • pieczywo pełnoziarniste
  • sól i pieprz
Pasta z pieczonego bakłażanaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowemateriały prasowe

Ciasto marchewkowe

Składniki

  • 2 jajka
  • 150 ml oleju słonecznikowego
  • 200 g startej marchwi
  • 200 g mąki
  • 50 g orzechów
  • 100 g rodzynek
  • 150 g czerwonej fasoli z puszki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • starta skórka pomarańczy
  • szczypta zmielonej gałki muszkatułowej
Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?