Jak zrobić budyń z awokado?

Ten smaczny budyń z awokado z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych deserów. Przygotowuje się go łatwo i szybko. Awokado zawiera mnóstwo witamin i składników odżywczych.

budyń z awokado
budyń z awokado© Photogenica
awokado
© Photogenica

Awokado zawiera zdrowe tłuszcze, witaminy z grupy B, wapń, witaminę E, kwas foliowy, potas, żelazo, sód i magnez. Jest bogate w składniki, które poprawiają funkcjonowanie mózgu i zapobiegają przeciążeniu wątroby. Zwiększa zdolność ludzkiego organizmu do wchłaniania substancji rozpuszczalnych w tłuszczach. Awokado ma silne działanie antybakteryjne, przeciwgrzybiczne i wzmacnia układ odpornościowy.

Składniki:

kakao deser
© Photogenica

3 duże dojrzałe awokado

3-6 łyżek kokosowego mleka

2 łyżki miodu

¼ szklanki kakao w proszku

2 łyżeczki oleju kokosowego

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

budyń awokado
© Photogenica

Obrane awokado umieść w blenderze, dodaj mleko kokosowe, miód, olej kokosowy, kakao oraz ekstrakt z wanilii. Blenduj przez około minutę. Wstaw do lodówki na pół godziny.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas