Jak zrobić nachos? Z czym smakują najlepiej?

Jak przygotować domowe nachos?
Jak przygotować domowe nachos?123RF/PICSEL

Składniki

Nachos - co to takiego?

Przyprawa, która zmienia kolor potraw i zapobiega groźnym chorobomInteria.tv

Przepis na nachosy z tortilli

Do przyprawienia nachos wybieraj wyraziste składniki
Do przyprawienia nachos wybieraj wyraziste składniki123RF/PICSEL

Co pasuje do nachos?

Chrupiące nachos z sosem serowym - nie można im się oprzeć!
Chrupiące nachos z sosem serowym - nie można im się oprzeć!123RF/PICSEL
  • Nachos zapiekane z serem: To najprostszy patent na urozmaicenie ich smaku. Przed pieczeniem posyp trójkąty z tortilli goudą startą na grubych oczkach lub cheddarem.
  • Nachos z guacamole: Słynny dip z awokado, czerwonej cebuli, chili, sokiem z limonki i kolendrą pasuje do nich jak ulał.
  • Pomidorowa salsa do nachos: Z pomidorów usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w bardzo drobną kostkę. Ponownie skrop całość sokiem z limonki, dodaj cebulę, chili, czosnek, świeżą kolendrę, nie więcej niż pół łyżeczki cukru i gotowe!
  • Sos serowy do nachos: Gęsty i aromatyczny sos przyrządzisz z cheddara lub gorgonzoli. Możesz użyć też serków topionych. W rondelku podgrzej mleko, dodaj wybrany ser oraz pieprz, słodką paprykę i kurkumę. Pycha!
  • Nachos z chili con carne: Oto pomysł na danie kompletne. Nachosy z tortilli fantastycznie wzbogacają smak słynnej potrawy z mięsem mielonym, fasolą, papryką i pomidorami.

Składniki