Jak zrobić ślimaczki serowe z szynką?
Roladki z szynką i serem, będą łatwą i szybką przekąska, do których zawsze będzie wierny tłumek chętnych. Skuś się na te serowe roladki w musztardowej glazurze. Wystarczy parę składników, kilka minut pracy i gotowe. Przepis na roladki znajdziesz dalej w poradzie.
Rzeczy, których potrzebujesz
* opakowanie ciasta francuskiego
* 40dkg szynki, cienkie plastry
* 12 plasterków sera
* ½ szklanki masła rozpuszczonego
* łyżka maku
* 1 ½ łyżki żółtej musztardy
* łyżeczka cebuli w proszku
* ½ łyżeczki sosu Worcester
Temperaturę piekarnika ustaw na 180 st C, wysmaruj blaszkę do pieczenia olejem.
Rozwiń cisto francuskie z opakowania. Rozciągnij ciasto na w miarę równy prostokąt.
Ułóż szynkę i ser na cieście i zwiń ciasno. Zaciśnij mocno końce ciasta i odwróć je tzw szwem do dołu. Potnij na 12 równych kawałków. Przełóż roladki na przygotowaną wcześniej blaszkę.
W międzyczasie w małej miseczce przygotuj sos, zmieszaj masło, mak, musztardę, cebulę w proszku i sos worcestere. Polej sosem roladki. Piecz nie przykryte przez 25 minut, aż lekko zbrązowieje. Podawaj przestudzone.