Jakie ogórki są najlepsze do kiszenia? Sprawdź skórkę i barwę

Nie wszystkie ogórki nadają się do kiszenia
Nie wszystkie ogórki nadają się do kiszenia 123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść ogórki kiszone?

  • witamina A,
  • witamina C,
  • witamina E,
  • witamina K,
  • potas,
  • wapń,
  • magnez,
  • fosfor,
  • sód. 

Jakie ogórki są idealne do kiszenia? Sprawdź skórkę i barwę

Wybierając ogórki do kiszenia, zwróć uwagę m.in. na ich kształt
Wybierając ogórki do kiszenia, zwróć uwagę m.in. na ich kształt 123RF/PICSEL

Kształt

Skórka

Ubarwienie

Komora nasienna

Co warto wiedzieć o kwaszeniakach?

  • śremski,
  • śremianin,
  • julina,
  • octopus,
  • andrus,
  • borus. 
„Ewa gotuje”: Sałatka jajeczna z ogórkiemPolsat
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?