Gotowania solanki do ogórków nauczyła mnie babcia. Od lat trzyma się stałych proporcji

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
396
Udostępnij
Prosta solanka i kilka przypraw dodadzą ogórkom kiszonym nowy wymiar smaku
Prosta solanka i kilka przypraw dodadzą ogórkom kiszonym nowy wymiar smaku123RF/PICSEL

Co się dodaje do ogórków kiszonych?

  • ząbki czosnku,
  • korzeń chrzanu,
  • łodygi kopru z baldachami,
  • ziarna gorczycy,
  • ziarna czarnego pieprzu,
  • ziele angielskie,
  • liście laurowe,
  • liście czarnej porzeczki,
  • liście wiśni,
  • liście dębu,
  • mieloną gałkę muszkatołową,
  • plasterki papryczki chilli.

Jak zrobić zalewę na ogórki kiszone?

Z połączenia wody i soli powstaje solanka, czyli zalewa do ogórków kiszonych
Z połączenia wody i soli powstaje solanka, czyli zalewa do ogórków kiszonych123RF/PICSEL

Po jakim czasie można jeść ogórki kiszone?

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Tradycyjny przepis na ogórki w occie
      Tradycyjny przepis na ogórki w occieInteria KulinariaInteria Kulinaria
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      226
      Super
      relevant
      82
      Hahaha
      haha
      40
      Szok
      shock
      20
      Smutny
      sad
      17
      Zły
      angry
      11
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      396
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na