Gotowania solanki do ogórków nauczyła mnie babcia. Od lat trzyma się stałych proporcji

Prosta solanka i kilka przypraw dodadzą ogórkom kiszonym nowy wymiar smaku
Prosta solanka i kilka przypraw dodadzą ogórkom kiszonym nowy wymiar smaku123RF/PICSEL

Co się dodaje do ogórków kiszonych?

Zobacz również:

    • ząbki czosnku,
    • korzeń chrzanu,
    • łodygi kopru z baldachami,
    • ziarna gorczycy,
    • ziarna czarnego pieprzu,
    • ziele angielskie,
    • liście laurowe,
    • liście czarnej porzeczki,
    • liście wiśni,
    • liście dębu,
    • mieloną gałkę muszkatołową,
    • plasterki papryczki chilli.

    Jak zrobić zalewę na ogórki kiszone?

    Z połączenia wody i soli powstaje solanka, czyli zalewa do ogórków kiszonych
    Z połączenia wody i soli powstaje solanka, czyli zalewa do ogórków kiszonych123RF/PICSEL

    Po jakim czasie można jeść ogórki kiszone?

    Tradycyjny przepis na ogórki w occieInteria KulinariaInteria Kulinaria