Jakie ryby warto jeść? Poznaj ich wartości odżywcze

Ryby zawierają cenne kwasy omega-3 i witaminy
Ryby zawierają cenne kwasy omega-3 i witaminy123RF/PICSEL
  • Ryby są źródłem cennych składników, między innymi kwasów omega-3. 
  • Popularne ryby takie jak pstrąg czy halibut wybornie smakują z sałatką albo świeżym pieczywem.
  • Ryby w diecie powinny uwzględnić kobiety w ciąży i osoby z nadwagą, a także z problemami sercowymi.

Dlaczego warto jeść ryby?

Drogocenna makrela

Makrela zawiera takie składniki jak witamina B12 czy kwasy omega-3
Makrela zawiera takie składniki jak witamina B12 czy kwasy omega-3123RF/PICSEL

Zdrowy śledź

Wyborny halibut

Halibut pozytywnie wpływa na układ nerwowy i wzmacnia organizm
Halibut pozytywnie wpływa na układ nerwowy i wzmacnia organizm123RF/PICSEL

Niezastąpiony pstrąg

Karmelizowana ryba po azjatyckuInteria Kulinaria