Jakość i wyjątkowy smak

Kaczka to jeden z najszlachetniejszych rodzajów drobiu. Potrawy przygotowane z tego mięsa są prawdziwą ucztą dla podniebienia. Wybierając kaczkę, warto wybierać mięso najwyższej jakości, które jest zdrowe i zachwyca smakiem.

Prozdrowotne trendy żywieniowe sprawiają, że coraz częściej sięgamy po naturalne, nieprzetworzone produkty
Prozdrowotne trendy żywieniowe sprawiają, że coraz częściej sięgamy po naturalne, nieprzetworzone produkty123RF/PICSEL

Mięso kacze często gości na stołach podczas świąt i uroczystości, ale warto sięgać po ten rodzaj drobiu także na co dzień. Mimo pieczenia bądź smażenia, kaczka zachowuje swoją soczystość i kruchość. Daje również ogromne pole dla kulinarnej wyobraźni - idealnie komponuje się z owocami, bakaliami, miodem i słodkimi dodatkami.

Doskonale smakuje również w wersji wytrawnej, np. w towarzystwie czerwonego wina, kaszy bądź grzybów.  

Prozdrowotne trendy żywieniowe sprawiają, że coraz częściej sięgamy po naturalne, nieprzetworzone produkty. Poszukujemy również mięsa o pewnym pochodzeniu i karmionego naturalnymi paszami.

"Kaczka Zagrodowa" to idealny wybór dla osób dbających o zdrowie. Hodowana jest wyłącznie w małych rodzinnych gospodarstwach, w tradycyjny sposób - z dostępem do naturalnego światła. Odżywiana karmą 100 proc. roślinną bez GMO daje gwarancję najwyższych standardów i bezpieczeństwa.

Mięso kaczki jest naturalnie bogate w tłuszcze z rodziny omega-6 oraz witaminy z grupa A i B. W porównaniu z mięsem wieprzowym lub wołowym zawiera również mniej cholesterolu.   Podając na rodzinnym stole kaczkę, warto wiedzieć skąd pochodzi. Mięso najwyższej jakości to zdrowie i smak na talerzu.

Wybierając sprawdzone mięso masz pewność, że jesz mądrze, pysznie i zdrowo.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas