Reklama

Reklama

​Jarskie chilli

Nie tylko dla wegetarian.

Składniki:

- 0,5 kg kolorowych papryk
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 puszka czerwonej fasoli
- sól, pieprz
- ostra papryka
- oliwa do smażenia.

Przygotowanie:

Reklama


Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, fasolkę odsączyć z zalewy i wypłukać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, oprószyć ziołami i po chwili smażenia dodać resztę składników. Gotować kilka minut, skorygować smak. Podawać z kluskami gotowanymi na parze.
Czas przygotowania 45 min. Przepis na 4 osoby.

© Bauer

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Jarskie chili

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje