Jednogarnkowy gulasz

Smakuje pysznie
Smakuje pysznie 123RF/PICSEL

Składniki

  • 80 dag mięsa wieprzowego, np. schabu lub szynki,
  • 2-3 łyżki mąki,
  • 20 dag kiełbasy, np. podsuszanej,
  • 2 cebule,
  • 3-4 suszone grzyby,
  • 30 dag białej kapusty,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ¾ -1 l bulionu warzywnego,
  • 2-3 listki laurowe,
  • po kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego,
  • 2 ziarenka owoców jałowca,
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
  • ¼ łyżeczki ostrej mielonej papryki,
  • olej do smażenia, sól i pieprz.
Wieprzowy gulasz z paprykąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?